ONZE MISSIE

Tot ons verdriet constateren wij dat er weinig tot geen aandacht is voor sarcomen. Deze zeer agressieve, kwaadaardige en lastig of onmogelijk te genezen kankersoort is volgens de statistieken zeldzaam. Kennelijk komen sarcomen zo zelden voor dat er geen reden is om noodzakelijk onderzoek ernaar te financieren. Dat is op z’n zachts gezegd merkwaardig, want statistieken geven ook aan dat er jaarlijks alleen al in Nederland 900 patiënten met sarcoomkanker zijn.

Stichting Honderdduizend Keer een Tientje gaat 1 miljoen euro doneren aan onderzoek naar sarcomen. Onze medische adviseur heeft ons verzekerd dat dit bedrag baanbrekend onderzoek mogelijk maakt.

Onze visie
Gezondheidszorg is de verantwoordelijkheid van ons allen. Op het moment dat overheid en farmaceutische industrie om uiteenlopende, en niet altijd medische redenen zich niet focussen op onderzoek en genezing van zeldzame, kwaadaardige en ongeneeslijke ziektes, is het zaak dat andere partijen hun verantwoordelijkheid nemen. 
Stichting HDKT neemt haar verantwoordelijkheid en hoopt met particulieren en het bedrijfsleven de missie te laten slagen.    

Dat te maken kosten niet betaald worden uit donaties is een van onze speerpunten. 

Hoe bereiken we dit?
We vragen particulieren eenmalig of periodiek een tientje te doneren; we vragen bedrijven om partner te worden; we organiseren acties en vragen particulieren en bedrijven acties ten bate van HDKT te organiseren.

Onder het motto 'samen sterk tegen sarcomen' zoeken wij naar samenwerking tussen stichtingen die, net als HDKT, vanuit een persoonlijk verdriet ontstaan zijn, en gericht zijn op het financieren van onderzoek naar sarcomen. Op dit moment zijn dit deze Nederlandse én Belgische stichtingen…

vzw Barts weg 

Stichting Vrienden van Stef

Stichting Loeka 

Ook is er contact met stichtingen die zich niet specifiek inzetten voor sarcomen, maar meer voor genezing van kanker in het algemeen.

Stichting Berg in het Zadel bijvoorbeeld doneerde een substantieel bedrag aan het tot nu toe grootste HDKT-onderzoek naar sarcomen.

Raad van Advies

Het bestuur van HDKT beslist niet welke onderzoeken Stichting Honderdduizend Keer een Tientje financiert, dit doet onze Raad van Advies. Hierin hebben de volgende medische adviseurs zitting:

Prof. dr. Winette van der Graaf, RadboudUMC Nijmegen en ICR & RMH London
Dr. Rick Haas, Antoni van Leeuwenhoek
Dr. Dirk Grünhagen, Erasmus MC

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-