Not2BigBand op de bühne voor sarcoomkanker

Geplaatst op: 2 oktober 2016 Not2BigBand op de bühne voor sarcoomkanker

De Not2BigBand geeft op 14 oktober om 20:30 uur bij Poppodium Willemeen in Arnhem een benefietconcert voor de stichting HDKT. Eén van de bandleden, gitarist Luuk Vliegen (1993-2015), speelde van 2013 tot 2014 in de band.

In deze periode had sarcoomkanker al vat op de jonge muzikant. Ondanks zijn ziekte en tussen de chemo’s door speelde hij met de band. De overige bandleden zijn nog steeds onder de indruk en vol bewondering over zijn kracht en doorzettingsvermogen. In december 2014 speelde Luuk voor het laatst met de Not2BigBand, op 23 mei 2015 overleed hij aan deze ziekte.

In Nederland wordt veel onderzoek gedaan naar kanker. Er is nauwelijks onderzoek naar sarcoomkanker, een zeer agressieve vorm van kanker. In Nederland krijgen jaarlijks zo’n 1.000 patiënten deze ziekte. De stichting HDKT (honderdduizend keer een tientje) wil het onderzoek naar sarcoomkanker mogelijk maken. Met een bedrag van 1 miljoen euro kan baanbrekend onderzoek gedaan worden. Onderzoek naar medicijnen en behandeling in een vroegtijdig stadium kan tot genezing leiden. Help de stichting HDKT en draag uw steentje (‘tientje’) bij.

De Not2Bigband deed begin dit jaar nog mee aan de finaleronde van de Clash of the Coverbands, een bandcompetitie voor bands uit de hele Benelux. Nu staan ze in Willemeen met een benefietconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Willemeen.

Prijzen: 10,- voor volwassenen, 5,- euro voor studenten en iedereen die jonger is dan 18 jaar. De zaal gaat open om 20:00 uur. Kom allen en steun de stichting HDKT (www.hdkt.nl) in hun strijd tegen sarcoomkanker.

Terug naar overzicht

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-