Jamsessie voor HDKT

Geplaatst op: 13 december 2013 Jamsessie voor HDKT

14 december 2013

 

03 12 2013  VAN DE REDACTIE

ZEVENAAR – Robbert van Uum houdt op zaterdag 14 december een jamsessie in café De Nostalgie in Zevenaar. Deze avond zal in het teken staan van de actie ‘Honderdduizend keer een tientje (HDKT).’ De opbrengst van de avond gaat naar de gelijknamige stichting die een miljoen euro bijeen wil brengen om het perspectief van mensen met een sarcoom, een zeldzame vorm van kanker, te verbeteren.

Van Uum: ,,Ik heb eerder jamsessies gehouden in dit café. Altijd mooie avonden. Toen ze aan me vroegen ‘wanneer ga je weer eens zo’n sessie organiseren?’ dacht ik ‘dan doen we het meteen goed’ en verbinden we er een goed doel aan.’ Ik heb les gehad van Leon Vliegen, de voorzitter van de stichting, op zowel het Liemers College als op het conservatorium in Zwolle. Met zijn zoon Wouter heb ik regelmatig op het podium gestaan.” De avond begint om 22.00 uur. ,,Er speelt een huisband, de Not2bigband, tussendoor kan er gejamd worden door wie dat maar wil. De gage van de band gaat naar het goede doel en ook zullen we met een collectebus rondgaan voor de stichting HDKT.”

Naast deze jamsession hebben meer mensen het initiatief genomen om via (ludieke) acties geld in te zamelen voor de stichting HDKT. Zo kan het personeel van het Liemers College er voor kiezen om de waarde van het kerstpakket aan de stichting te doneren en gaat de opbrengst van het hockeyfeest van HVZ in december naar HDKT. Ook hebben al verschillende sponsorlopen en –fietstochten plaatsgevonden. Toch staat de teller van de stichting pas op 14.000 euro en is er voor het bestuur van de stichting nog een lange weg te gaan om het doel te realiseren. ,,De reacties zijn hartverwarmend”, aldus Leon Vliegen. ,,Maar we hopen op nog meer support. En dat mensen toch even dat tientje overmaken. Elk tientje is er één.”

Terug naar overzicht

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-