Fooienpot Filmhuis Zevenaar 2017

Geplaatst op: 5 februari 2018 Fooienpot Filmhuis Zevenaar 2017

overhandigd aan HDKT

 

Onlangs heeft Filmhuis Zevenaar de opbrengst van de fooienpot van 2017 overgedragen aan de Stichting Honderd-Duizend-Keer-een Tientje, afgekort HDKT. In de fooienpot zat een bedrag van € 352,30. De stichting financiert hiermee onderzoek naar en voorlichting over sarcoomkanker, een zeldzame en agressieve kwaadaardige kankervorm.

Sarcoomkanker is volgens de statistieken zeldzaam. Toch treft jaarlijks alleen al in Nederland 900 patiënten deze ziekte. HDKT, die haar basis heeft in De Liemers, werkt voor  onderzoek en voorlichting samen met het Radboud Oncologie Fonds en de Antonie van Leeuwenhoek Foundation.

De medewerkers van Filmhuis Zevenaar wijzen jaarlijks een goed doel aan als bestemming voor de fooien die zij met hun vrijwilligerswerk ontvangen aan de kassa en aan de bar. Voor 2018 is gekozen voor de Stichting Leergeld De Liemers, die kinderen uit gezinnen met weinig financiële draagkracht ondersteunt bij onderwijs en sport, om te voorkomen dat deze kinderen in een sociaal isolement terecht komen.

Terug naar overzicht

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-