Vader voert actie HDKT voor zieke zoon

Geplaatst op: 19 oktober 2013 Vader voert actie HDKT voor zieke zoon

Het doel is 1 miljoen euro binnenhalen voor onderzoek naar zeldzame ziekte sarcoom

Zevenaar/Didam - De zoon van Leon Vliegen uit Zevenaar heeft deze vorm van kanker. Als meer bekend is over sarcoom, kan er sneller een goede diagnose worden gesteld. Dat is belangrijk, omdat de ziekte beter te genezen is als het in een vroeg stadium wordt vastgesteld.
"Mijn zoon is veel doktoren langs geweest", zegt Vliegen. "Volg deze therapie eens, werd er gezegd. En: laat een foto maken. Op een gegeven moment zaten we in de ambulance naar het ziekenhuis en daar hoorden we dat het ernstig was".
Sarcoom wordt als zeldzaam getypeerd. "Je denkt dan dat de kans dat je het krijgt heel klein is. Maar in Nederland wordt de diagnose jaarlijks 900 keer gesteld. Bijna drie mensen per dag horen dat ze deze ziekte hebben".
Vliegen wil niet te persoonlijk worden, niet de naam van zijn zoon in de krant, ook geen interview thuis. Het gaat hem erom de stichting 'Honderd Duizend Keer een Tientje' onder de aandacht te brengen, die hij met twee vrienden heeft opgericht. Als mensen via de website een tientje storten en hun netwerk aansporen hetzelfde te doen, kunnen we het doel halen. "Met 1 miljoen kan veel worden gedaan op onderzoeksgebied. Daarnaast moet het kennisniveau worden verhoogd. Huisartsen herkennen de ziekte niet, maar specialisten ook niet". De teller staat nu op 10.000 euro. Er zijn benefietconcerten in het Musiater en Musis Sacrum met onder anderen Sofia Dragt. Verder helpen serviceclubs en lopen medewerkers van Toyota Bloemberg de Zevenheuvelenloop.

Meer info zie www.hdkt.nl 

Terug naar overzicht

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-