Terugblik 2016

 

2016, Wat een jaar!
Iets later dan u van ons gewend bent, maar we blikken graag nog even terug met u op het jaar 2016.
We begonnen 2016 met € 109.308,= op de teller.
 

Acties

Vele acties, hartverwarmende berichten en mogelijkheden tot het financieren van onderzoeken volgden. We willen uiteraard niemand te kort doen, we zijn iedereen enorm dankbaar, maar we willen er graag enkele acties uitlichten.

Ladies’ Circle De Liemers, organiseerde een Dance Party, en de opbrengsten van die avond (entreegelden, gedeelte van de omzet en sponsoring) waren volledig voor HDKT. Eind 2015 was er ook een wijnactie van de Ladies’ Circle, ook ten bate van HDKT. De dames overhandigden ons op 19 maart het fantastische eindbedrag van € 6.880,47= .

De maand mei stond zoals altijd weer in het teken van de Ooyse Landloop. Nieuw dit jaar was de businessrun, waar bedrijven samen konden lopen. Een speciale, eervolle, vermelding ook voor Emmy Vliegen die de 5KM liep en hiermee bijna € 6.000,= ophaalde. Uiteindelijk kwam het totaalbedrag van de Ooyse Landloop, dankzij de giften ter plaatse en de andere sponsorlopers, uit op het mooie bedrag van € 9.227,88.

Iets later in dezelfde maand organiseerde VV Veenendaal een grote sponsorloop. Voor Stefan Verwoert, speler van het eerste elftal en sarcoompatient, organiseerde de vereniging de sponsorloop. Een zeer geslaagde, gezellige en sportieve avond leverde, mede dankzij een actie van verzekeraar NH1816, € 25.000,= op.

In de rest van het jaar volgden nog vele acties, een greep hieruit:
Mistery Mountain
De Streekfietstocht
Diemse Toren Classic
Schenking 3 mobiele pinautomaten door Toyota Bloemberg
HDKT Eindejaarsactie 

14 Oktober gaf de Not2BigBand in de Willemeen een benefietconcert voor HDKT. Voor wie ze nog niet kent, de Not2BigBand covert funk, soul en rock ‘n’ roll uit voornamelijk de jaren zestig, bestaande uit onder andere een keigoede zangeres, twee backing vocals en een strak spelende blazers- en ritmesectie. Dit werd ook tijdens deze avond overduidelijk, en het optreden leverde € 2.143,80 op!

Stichting Bergh in het Zadel

Het hoogtepunt van het jaar is de gift van Stichting Bergh in het Zadel, samen met deze stichting hebben wij een geheel nieuw onderzoek kunnen sponsoren van € 200.000,= waaraan de Stichting 'Bergh in het Zadel' maar liefst € 133.000,= bij heeft gedragen. Dit onderzoek zal met name gaan over nieuwe behandelmethodes onder jongeren. Voor meer informatie over dit onderzoek kan je terecht op onze website.

Onderzoeken

In maart mochten we ook al een cheque van € 30.000,= overhandigen aan het Radboudumc. Het geld wordt via het Radboud Oncologie Fonds besteed aan onderzoek naar nieuwe behandelingsopties voor patiënten met angiosarcoom in het Radboudumc. 

Naast deze twee onderzoeken hebben we ook Dr. Rick Haas van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis voor de tweede keer een cheque van € 30.000,=  kunnen overhandigen. Deze gift stelt Rick in staat om het tweede deel van zijn onderzoek uit te voeren. Dit onderzoek moet deze vraag uiteindelijk beantwoorden: Welke radiotherapeutische dagdosis en welke totaal dosis is optimaal bij (myxoid lipo-) sarcomen? Overigens is Rick in die periode door het KWF benoemd tot onderzoeker van de week

Wij beslissen uiteraard niet zelf welke onderzoeken wij financieren, maar dat doet onze vakkundige Medische Advies Raad (MAR) voor ons. Wij zijn vereerd dat de volgende medische adviseurs hierin zitting hebben genomen:
Prof. dr. Winette van der Graaf, RadboudUMC Nijmegen en ICR & RMH London;
Dr. Rick Haas, Antoni van Leeuwenhoek;
Dr. Dirk Grünhagen, Erasmus MC. 

Naast al deze acties en onderzoeken is er ook een wijziging in het bestuur van HDKT geweest, Hester heeft HDKT verlaten maar zal zich voor HDKT blijven inzetten. Wij danken Hester voor haar inzet!

Uiteindelijk is de teller eind 2016 op € 302.880,= komen te staan!

Wat wil zeggen dat we dankzij jullie in 2016 € 193.572,= hebben opgehaald.

Wij bedanken iedereen voor de geweldige steun en bijdrage en beloven dat we volgend jaar weer vol goede moed verder gaan het uiteindelijke doel te bereiken!

Met een hartelijke, liefdevolle groet,
Namens het bestuur van de Stichting Honderd-Duizend-Keer-Een-Tientje,
Keimpe Ravesteijn

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-