€ 4.451,= || Alpe d'HuZes beklimmen

Stefan, mijn broertje van 21 jaar jong heeft een zeer zeldzame vorm van spierkanker; epithelioid sarcoom genaamd. Sarcomen zijn zeer agressieve kwaadaardige tumoren.

Het is onwerkelijk en niet te bevatten. Een jonge sportieve kerel, in de bloei van zijn leven, wordt ineens door doctoren ongeneeslijk ziek verklaard. Er zijn nog te weinig medicijnen of andere hulpmiddelen die zijn tumor kunnen bestrijden. Doordat sarcomen zeldzaam zijn is er onvoldoende geld beschikbaar om onderzoek te financieren. Het wordt dringend tijd dat hier verandering in gaat komen.

Het is voor ons onacceptabel dat deze ziekte als winnaar uit de strijd kan komen. Wij zullen er dan ook alles aan doen om Stefans kanker te verslaan. Ook ik wil hier mijn steentje aan bijdragen, door geld op te halen voor meer (wetenschappelijk)onderzoek. Voor Denise en mij is dit de aanleiding om op 2 juni 2016 (2x14km) hardlopend de Alpe d’Huzes te beklimmen en daarmee geld in te zamelen voor het KWF, zodat mijn broertje en vele anderen straks de winnaars zijn. Het streefbedrag is € 5.000,=.

Het KWF financiert voornamelijk onderzoeken die een grotere doelgroep raakt, wat op zich ook logisch is. Voor ons is het echter erg belangrijk dat er meer onderzoek gedaan wordt naar sarcoom. Ons doel is dan ook om, naast de € 5.000,= voor het KWF, hetzelfde bedrag op te halen voor HDKT.

Daar hebben wij jullie hulp bij nodig!! Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker een ziekte wordt die niet meer dodelijk is. Wij willen jullie vragen ons te sponsoren, zodat er meer onderzoeken gefinancierd kunnen worden. Voor mijn broertje is het van levensbelang, maar ook zeker voor vele anderen die aan deze vreselijke ziekte lijden.

Hoe kun je doneren aan HDKT?
Door een bedrag over te maken via bankrekening NL52 INGB 0006661432 en daarbij te vermelden dat het de actie 'Alpe d'HuZes beklimmen' betreft.
Ook kun je via deze site doneren met Ideal. Daarbij klik je op 'Ik doneer voor de actie Alpe d'HuZes beklimmen'.

Dank alvast en vriendelijke groet,
Denise Velzen & Martijn Verwoert

Door vvVeenendaal wordt ter ondersteuning van deze actie een sponsorloop gehouden. Klik hier voor meer info.

 

Voltooide acties

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

NOG
X €10,-