10 tips om je actie te promoten

Hoe beter u uw actie promoot, hoe groter de kans dat u een mooi bedrag ophaalt voor HDKT.
Met deze tips krijgt u meer aandacht voor uw actie.

1. Begin op tijd

Start zo snel mogelijk met het promoten van uw actie. Hoe eerder u mensen aan u weet te binden, hoe groter uw opbrengst vaak wordt. 

2. Maak uw eigen actiepagina aan op de site van HDKT

Via uw eigen actiepagina houdt u mensen op de hoogte van uw actie en kunnen ze direct doneren of zelf een (sub)actie starten om u te helpen. Een actie aanmaken is erg gemakkelijk. Klik hier.

3. Vertel uw verhaal

Zorg dat uw actie voor iedereen duidelijk is. Geef antwoord op vragen als:

  • Wat ga ik precies doen?
  • Wat is mijn motivatie?
  • Wanneer vindt mijn actie plaats?
  • Wanneer is mijn actie geslaagd?
  • Wat is mijn streefbedrag?
  • Welk deel van de opbrengst gaat naar HDKT?
  • Hoe kunnen sponsoren helpen? Vertel het kort en bondig op uw actiepagina.

4. Eigen omgeving eerst

Start met het werven van donaties in uw eigen omgeving: collega’s, vrienden, kennissen, familieleden, klasgenoten, buren en leden van uw sportvereniging. Geef ze informatie en de link naar uw actiepagina. Deel ook al uw vorderingen via social media en e-mail. U kunt ook uw eigen actiepagina verder verspreiden via Facebook en Twitter.

5. Plaats updates

Geef zo vaak mogelijk een update over uw actie en deel ze met uw netwerk via uw eigen actiepagina. Laat zien hoe de voorbereidingen gaan met een foto of video. Meld het als u een nieuwe grote sponsor hebt gevonden of als u een mijlpaal hebt bereikt (bijvoorbeeld als u de eerste € 100,= hebt opgehaald of een persoonlijk record hebt gelopen tijdens uw training).

6. Koester uw sponsoren

Het is slim om mensen via social media te bedanken als ze hebben gedoneerd of op een andere manier hebben geholpen. Uw actie komt zo via hun netwerk weer bij anderen onder de aandacht. Vergeet niet om in uw bedankje een link naar uw actiepagina toe te voegen.

7. Leg uw actie vast

Leg uw actie vast met tekst, foto's en filmpjes. Post alles op uw eigen actiepagina en deel het via social media. Na afloop van uw actie stuurt u een persbericht naar media, vermeld vooral het bedrag dat u hebt opgehaald.

8. Rond uw actie af

Stuur een bedankmail naar iedereen die u gesponsord heeft. Neem in deze mail een link op van uw actiepagina zodat iedereen het eindbedrag kan zien. Als u weet dat u nog een keer in actie komt, bijvoorbeeld over een jaar, meld dat dan direct! 

HDKT
Facebook

Twitter

NOG
X €10,-